O pracowni cukierniczej Emicakes z Pławna
Pracownia Torty artystyczne Emicakes powstała z pasji tworzenia oraz zamiłowania do dobrego domowego wypieku wysokiej jakości.
Do każdego projektu podchodzę indywidualnie.
Nie jest to standardowa pracownia – wszystkie wypieki artystyczne wykonuję tylko na zamówienie tzw. metodą "domową", "babciną" czyli bez wykorzystania gotowych komponentów i mieszanek przygotowanych przez koncerny chemiczne dla piekarni prowadzących produkcję na masową skalę. Sekretem doskonałego smaku naszych produktów jest nasze doświadczenie w połączeniu z naturalnymi składnikami najwyższej jakości.
Cieszymy się, że od lat doceniają to nasi klienci i wracają do nas z każdą koleją uroczystością.
Oferuję torty w stylu angielskim, w masie maślanej, torty w stylu drip cake, faul line, arch cake, muffinki, mini pavlova, tartaletki, monoporcje, cake popsy, deserki w pucharkach takie jak np. panna cotta lawendowo/czekoladowa z galaretką z borówek, panna cotta oreo, leśny mech czy truskawkowa pokusa.
Wykonuję słodkości tradycyjne, wegańskie, bez mąki pszennej (ze zmniejszoną ilością glutenu) i dla diabetyków.
Wszystkie dekoracje wykonuję własnoręcznie.